Fundació CIC

T. 93 200 11 33 / fundacio@fundaciocic.org

Sant Cugat i el Thau: 25 anys de relació

Sant Cugat i el Thau: 25 anys de relació

sant cugat thau

Ara ja fa 25 anys que l’escola Thau va arribar Sant Cugat. Des dels seus inicis, la ciutat va acollir-la amb els braços oberts i ha sigut fruit de la confiança de tots els santcugatencs i sancugatenques que l’escola, que va obrir les portes amb una línia de P3, de primària i de 1r d’ESO, actualment compti amb més 1000 alumnes (des de P3 fins 4t d’ESO).

Fruit d’aquesta excel·lent relació amb la ciutadania i amb les institucions del municipi, l’Ajuntament de Sant Cugat ha programat una sèrie d’activitats per commemorar el centenari del naixement del mestre Joan Triadú, fundador de l’escola Thau a BCN i director general de la Institució Cultural del CIC a la qual pertany la nostra escola.

Els mitjans de comunicació locals se n’han fet ressò i nosaltres, a continuació, us les detallem.

Programa d’activitats

Exposició “Joan Triadú a la ciutat dels llibres”: a la Biblioteca Gabriel Ferrater del 14 d’octubre al 6 de novembre. Es realitzaran activitats paral·leles a l’exposició (club de lectura, visita guiada…).

 

Commemoració del 25è aniversari del Thau de Sant Cugat i inauguració de l’exposició ‘A dins de classe soc feliç: (16 d’octubre).

Taula Rodona “Joan Triadú, un referent encara necessari”: a El Siglo (Mercantic) el 19 d’octubre. Amb Mònica Terribas, moderadora i periodista; Salvador Cardús, sociòleg; i Joan Josep Isern, comissari de l’Any Triadú.

Diàleg “Joan Triadú, exigent en poesia”: a càrrec dels poetes Lluís Calvo i Carles Duarte, dins del Festival de Poesia de Sant Cugat (4 de novembre, 19 h). Un diàleg entre dos poetes d’avui sobre el llegat de Joan Triadú, un home decisiu en la vida cultural catalana.

Exposició “Joan Triadú, defensar la llengua, estimar el país”: a l’Arxiu Nacional de Catalunya entre l’11 de novembre i el 14 de gener.

Acte sobre el Joan Triadú traductor: amb Sam Abrams i Jaume Almirall (previsió: 24 de novembre al vespre).

Conferència sobre Joan Triadú al Cicle Enraonar: a La Unió Santcugatenca amb la participació de Francesc Torralba, filòsof; Jordi Riera, degà de la Facultat Blanquerna; i Mònica Santamaria, directora de Thau Sant Cugat. Data encara a determinar.

Aplec de sardanes de Sant Cugat amb la presentació de la sardana d’Ivan Joanals dedicada a Joan Triadú: previsió diumenge, 26 de setembre, de 4 a 7 de la tarda.

Compartir:

Veure'n més

Expedició Antàrtida

Expedició educativa a l’Antàrtida

Tots i totes som l’Antàrtida’ és un projecte de ciència amarat d’humanisme i d’optimisme en què tot l’alumnat, des de parvulari fins a secundària, descobreix la bellesa d’aquest continent i pren consciència de l’impacte del canvi climàtic al nostre planeta.